woensdag 14 augustus 2013

Tomatensoep met rode peper en kokos


Pittige tomatensoep
Deze tomatensoep is ’s zomers de moeite waard om te maken. Lekker met mooie, rijpe tomaten. Misschien wel uit eigen tuin? Als je twee rode pepers mee roostert in de oven, en samen met de tomaten pureert, dan geeft dat de soep een lekker pittige kick! De santen (geconcentreerde kokosmelk) verzacht het pittige en zorgt voor een exotische smaak. Lekker hoor! Ik heb het nu een paar keer gemaakt. Vandaag met dobbelsteentjes zalm (op smaak gebracht met lichte sojasaus), die even gaar stoofden in de soep. Grote garnalen smaken ook goed in deze soep.

Tomatensoep met rode peper en kokos

Recept voor 2 personen

Benodigdheden:
  • 1250 gram verse tomaten, overlangs gehalveerd (dus de steelaanzet aan één kant)
  • 2 rode pepers
  • 40 gram santen
  • 100 gram geconcentreerde tomatenpuree
  • 15 ml. oestersaus
  • 15 ml. vissaus
  • ½ tl. suiker
  • ¼ tl. knoflookpuree
  • 300 ml. water
  • een stukje zalm in blokjes of grote garnalen (of beide)
  • hulpmiddelen:
  • braadslee of ovenschaal
  • staafmixer of blender

Bereiding:


Leg de tomaten met de holle kant naar beneden en leg de hele pepers erop. Rooster 45 minuten in de oven op 200 graden C. Haal eruit en laat een half uurtje afkoelen. Haal het velletje eraf en het harde deel bij de steelaanzet. Haal ook het velletje van de rode peper en haal de zaadjes eruit (pas op de ogen). Schep in een pan en voeg de rest van de ingrediënten toe. Pureer tot het een gladde soep is. Gaar de vis of garnalen (of beide) tot de garnalen roze en de vis nét gaar is. 

Geen opmerkingen: