donderdag 13 juni 2013

Frambozensneeuw

frambozensneeuw

Zondag het échte werk, nu iets simpels!
Voor als je in een paar minuten een fruitig en luchtig dessert in elkaar wilt draaien. Je kunt het in principe met elk soort zacht fruit maken. Afhankelijk van de zuurgraad van de gebruikte vruchten, neem je meer of minder suiker. In dit recept zijn frambozen gebruikt. Als je bosbessen, aardbeien, perziken of bramen neemt, dan neem je iets minder suiker.

Frambozensneeuw

Nagerecht voor 4 personen

Benodigdheden:
  • 2 eiwitten
  • 200 gram frambozen (vers of ontdooid uit de diepvries)
  • ca. 30 gram poedersuiker of zoetstof (poeder of vloeibaar) naar smaak
  • 1 tl. vanille-extract of 1 zakje vanillesuiker

Bereiding:


Sla m.b.v. de mixer de eiwitten en de poedersuiker en vanillesuiker/extract stijf. Mix de frambozen erdoor tot alles egaal schuimig is. Proef of er nog extra suiker bij moet. Schep in mooie glazen en dien onmiddellijk op. Evt. met toefje munt of citroenmelisse erop.

Geen opmerkingen: