zaterdag 18 mei 2013

Broccolisoep



Met dit recept kun je zonder het gebruik van bloem en relatief weinig vet een gebonden soep maken. De soep is vullend en vol vitaminen en vezels als het niet te lang wordt gekookt. Je kunt volop variëren met diverse soorten (seizoens)groenten.

Broccolisoep

Benodigdheden:
  • 500 gram broccoli
  • 4 sjalotjes of eventueel 1 middelgrote ui, fijngesnipperd
  • 1 liter bouillon (bijvoorbeeld kippen- of groentenbouillon)
  • 1 pakje room culinair light of 125 ml. melk (of light zure room, deze mag niet meekoken en voeg je als laatste toe)
  • 1 eetlepels olijfolie
  • 2 teentje geperste knoflook
  • 2 volle theelepels verse dragon, of 3 volle theelepels gedroogde. Als je de smaak van dragon niet lekker vindt, dan neem je oregano, 1 tl. gedroogde of 2 tl. verse
  • peper/zout
  • tabasco/worcestershiresaus
  • staafmixer
Bereiding:

Kook of stoom eerst de gesneden stelen (uiteinde verwijderen) van de broccoli gedurende 5 minuten en voeg vervolgens de roosjes toe en kook alles nog enkele minuten tot de roosjes gaar maar niet te zacht zijn gekookt. Zet apart voor later. 

Verhit de olie in een kookpan en bak de uitjes zachtjes op laag vuur tot ze glazig zijn, voeg de knoflook toe en laat even zachtjes meebakken. Doe de broccoli en dragon bij de uitjes en giet de hete bouillon erover. Pureer de broccoli in de pan, voeg de light room of melk toe en laat een paar minuutjes zachtjes doorkoken. Breng op smaak met peper, zout en een paar druppels tabasco en worcestershiresaus.

Geen opmerkingen: