vrijdag 15 februari 2013

Hutspot anders uit de römertopf


Hutspot anders uit de römertopf
Mijn recept van hutspot anders is een vaak bezocht recept! Het gerecht van vandaag is een variatie hierop en gemaakt in de römertopf. Het is een heerlijk lichte groentenstoofschotel met een lekker kruidige smaak.

Andere römertopf gerechten op Irene kookt

Hutspot anders uit de römertopf

Recept voor 4 personen

Benodigdheden: 
  • 500 gram winterpeen,  in stukjes gesneden
  • 500 gram uien, kleingesneden
  • 500 gram aardappelen, in blokjes
  • 2 teentjes knoflook, fijn gehakt
  • 1 tak verse rozemarijn, fijngehakt of 2 tl. gedroogde
  • 1 blaadje salie, fijngehakt of ¼  tl. gedroogde
  • 1 maattl. van 5 ml. herbes de Provence
  • 300 ml. bouillon (bijv. runder, kippen of groenten)
  • 3 el. olijfolie
  • zout/peper
  • Römertopf of zware stoofpan zoals Le Creuset, Staub, etc.) van ca. 2,3 liter inhoud (Römertopf vooraf 20 min. in koud water zetten)
Bereiding:

Neem een grote schaal of pan en meng alle ingrediënten, behalve de bouillon en meng met schone handen goed door. Breng goed op smaak met zout en peper, maar houd er rekening mee dat bouillon van blokjes ook zout zijn. Vul de römertopf met de groenten (er zal een bergje ontstaan). Vul aan de zijkant met bouillon. Plaats met de deksel erop in de koude oven. Stel de oven in op 220 graden (boven- en onderwarmte, geen hetelucht) en laat 1 ½ uur stoven.

Geen opmerkingen: