zondag 13 januari 2013

Masala-chocolademelk warm



Een bijzondere specerijendrank!
In december is dit recept voor de kookwedstrijd ingezonden door een kooklustig type. Zij heeft zelf ook een kookblog en aan haar recepten kun je zien, dat zij houdt van koken met specerijen en kruiden. Haar leuke blog kun je hier vinden: keukensprookjes. Daar krijg je nog meer informatie over het recept. 

Zonder suiker...
In februari start de maand 'zonder suiker' en daar past dit recept heel goed bij. Het is ook een lichte variant op chocolademelk, want het is 50/50 gemaakt met water en melk. Je kunt met het recept variëren door alleen melk te gebruiken.

Warm en tevreden....
Houdt het kruidige specerijenmengsel in deze Indiaas georiënteerde drank jou ook warm en tevreden deze winter?

Warme masala-chocolademelk (voor 1 mok)

Benodigdheden:
- 125 ml melk
- 125 ml water
- 1/2 tl kaneelpoeder
- 1/2 tl kardamompoeder
- 1/2 tl gemberpoeder
- snufje kruidnagelpoeder
- snufje gemalen zwarte peper
- een draai grof zout uit de molen
- 1 el rietsuiker (evt. honing of ahornsiroop)
- 1 el cacaopoeder

Bereiding:
  1. Doe de melk en water in een pannetje en verwarm op het vuur.
  2. Vermeng de overige droge ingrediënten in een mok. Schenk een beetje van de melk erbij en roer tot een papje.
  3. Roer regelmatig in de melk tot deze kookt en dus goed heet is.
  4. Schenk de melk in de mok terwijl je voorzichtig (zonder morsen) roert.
  5. Serveer eventueel met een dot slagroom. 


Geen opmerkingen: