dinsdag 4 september 2012

Lunchsalade avocado, tonijn, bleekselderij & mosterddressing

Snel, lekker én gezond!
Maak in plaats van een boterham eens deze gezonde en lekkere salade klaar. Dressing mengen, groenten snijden, tonijn uit laten lekken... that's all. Door de bleekselderij fijn te hakken is de smaak wat minder overheersend.

Variaties
Varieer de salade met één of meerdere van de volgende toevoegingen: olijven, maïskorrels, komkommer, partjes hardgekookt ei, sperziebonen, gekookte blokjes aardappel, bietjes, etc. Vervang de tonijn door makreel of surimi. Meng gesneden bieslook of dun gesneden rode uienringen door de salade. Rooster wat pitten zoals pompoen, zonnebloem of pijnboom en strooi afgekoeld over de salade.

Lekker voor een lunch maar ook als maaltijdsalade. Reken dan op wat meer tomaten en bleekselderij.

Salade met avocado, tonijn, bleekselderij & pittige mosterddressing

Benodigdheden:
  • salade:
  • klein blikje, 130 gram netto tonijn in water, uitgelekt
  • 2 stengels bleekselderij met groen, kleingehakt
  • 2 à 3 rijpe tomaten, gesneden
  • 1 rijpe avocado, gesneden
  • dressing:
  • 1 tl. milde mosterd
  • 1 tl. pittige mosterd, of 2 tl. milde mosterd én paar druppels tabasco
  • zout naar smaak (voeg op het laatst toe)
  • scheutje worcestershiresaus
  • 2 el. halfvolle mayonaise
  • scheut limoen- of citroensap
Bereiding:

Meng de ingrediënten voor de dressing, breng op smaak met zout en meng voorzichtig met de groenten en vis.




Geen opmerkingen: