zaterdag 8 september 2012

gemarineerde schouderkarbonades


Even een kort maar lekker receptje
Morgen gaan we barbecuen én daarom heb ik vanavond de schouderkarbonades die we gaan roosteren alvast in de marinade gelegd. Schouderkarbonades vind ik het meest geschikt om op de bbq te leggen. Andere soorten zoals haaskarbonades, worden tijdens het grillen snel te droog. Het is een brede Aziatische marinade met ingrediënten uit China, Indonesië en Thailand....

Variaties
Voeg bijv. toe: 1 el. honing, Japanse mirin of palmsuiker (of bruine suiker), 1/2 tl. 5-kruidenpoeder, zoete sojasaus ipv zoute, vers geraspte gemberwortel ipv poeder, gehakt citroengras ipv gemberpoeder, ringen rode peper of rode pepersaus, sherry ipv rijstwijn, etc.

Meer BBQ-recepten op deze blog
Kijk eens naar deze recepten:
marinades en Hollandse pastasalade (erg lekker) 
auberginerolletje van tomaten en feta en een dessert van peren en bosbessen
geroosterde kip met ras el hanout kruiden
Maak zelf eens stokbrood, het is echt niet moeilijk en smaakt als hét echte Franse stokbrood:
Baquette

Gemarineerde karbonades (voor op de gril of barbecue)
(1 tl. = 5 ml)

Benodigdheden:
  • 4 (biologische) schouderkarbonades
  • 2 tl. Chinese rijstwijn (Shaoxing)
  • 2 tl. zoute (Indonesische) ketjap
  • 1 tl. lichte sojasaus (Thaise)
  • 1 tl. oestersaus (van goede kwaliteit bijv. Lee Kum Kee)
  • 1/2 tl. gemberpoeder
  • 3 grote tenen knofkook, gehakt
Bereiding:

Meng alles tot een egale marinade en lepel over de karbonades en zet afgedekt voor één nacht in de koelkast. Keer 's ochtends nog een keertje om. Rooster de gemarineerde karbonades op de barbecue of gril.

Geen opmerkingen: