Koken op de camping in Frankrijk 2012/II: vijgen-meloen salade met worst

Zongerijpte vijgen en meloen
De markt van vanochtend leverde een vijftal mooie rijpe vijgen op! Drie grote flesvormige en twee ronde. We nemen ook drie kleine zoete meloentjes mee voor de lunch. Van de vijgen en de meloen maak ik een lunchsalade samen met dun gesneden harde worst met komijn. In Nederland is deze worst waarschijnlijk niet te koop. Neem dan een andere harde droge worst en voeg een mespuntje gemalen komijn toe.


Salade van verse vijgen, meloen en worst

Lunchsalade of voorgerecht voor 4 personen

Benodigdheden:

- 5 verse rijpe vijgen, gewassen en in vieren gesneden (harde steeltje eraf)
- 1/2 meloentje, schil eraf in stukken gesneden
- scheut olijfolie
- stukje harde (komijn)worst in halve dunne plakjes, of gewone worst met snuf gemalen komijn
- scheutje balsamicoazijn of worcestersaus
- scheutje citroen

Bereiding:

Meng voorzichtig alle ingrediënten en serveer met lekker knapperig brood en gezouten roomboter. Een glaasje gekoelde rosé (het is vakantie....) of ijskoude sinaasappelsiroop.



Reacties