woensdag 27 juni 2012

Lamsstoofpotje met verse doperwten



Malse lamslapjes en knetterverse doperwten
Maar dan wel met lamsvlees van Jumbo bewust (onze Jumbo verkoopt geen biologisch lamsvlees). Doperwten zijn echt zo'n seizoensproduct en heel kort verkrijgbaar. Héél gezond en geven de stoofschotel van vandaag nét wat meer bite! Lekker met pasta en bestrooid met pecorinokaas. De harde Italiaanse schapenkaas geeft een beetje zilt accent aan de schotel. Lekker in combinatie met het lamsvlees.

Lamsstoofpotje met verse doperwten

Hoofdgerecht voor 2 à 3 personen

Benodigdheden:


- 300 gram malse lamslapjes (geen suddervlees), in repen (op kamertemperatuur)
- 500 gram doperwtenpeulen, haal de doperwten uit de peulen
- 1 gele paprika, in reepjes
- 1 x 400 grams blik tomaten, of verse tomaten in blokjes
- 1 grote ui, in halve ringen
- 5 tenen knoflook, gehakt
- 1 takje rozemarijn, paar blaadjes salie, paar takjes (platte) peterselie
- 1/2 tl. venkelzaad
- 1 tl. Provençaalse kruiden
- 1 tl. suiker
- olijfolie
- pecorinokaas geraspt


Bereiding:

Verhit de olie en bak de reepjes vlees rondom bruin, voeg de uien toe en laat op middelhoog vuur lichtbruin bakken. Voeg tomaten, knoflook, gehakte rozemarijn en salie, venkelzaad, Provençaalse kruiden, suiker en zout toe. Laat 10 minuten zachtjes sudderen. Stoof de paprikareepjes en halverwege de doperwten mee tot ze gaar zijn. De dopererwten hebben ca. 8 minuten kooktijd nodig. Roer de gehakte peterselie erdoor. Eet met pasta en bestrooi met pecorino.


Geen opmerkingen: