woensdag 21 december 2011

Kerstcocktail

Een lekkere cocktail in twee versies: een pittige (met Grand Marnier) en een milde (met jus d'orange). Beiden bevatten alcohol (sorry geheelonthouders of bob!). Een alcoholvrij drankje voor hen: cranberrysap, gestampte limoenschijfjes (zie hieronder), scheut jus d'orange en aanvullen met sprankelend bronwater.

Fruitige kerstcocktail


recept voor ca. 4 glazen

Benodigdheden:
  • pittige versie                                            
  • 250 milliliter droge Martini Bianco
  • 100 milliliter bessenjenever
  • 100 milliliter Grand Marnier
  • 1 limoen/lime
  • 12 grote ijsklonten
  • vijzel of ander stampobject
  • karaf of kan
  • milde versie
  • 250 milliliter droge Martini Bianco
  • 100 milliliter bessenjenever
  • 100 milliliter verse jus d'orange
  • 1 limoen/lime
  • 12 grote ijsklonten
  • vijzel of ander stampobject
  • karaf of kan
Bereiding:

Was de limoen en snij in 4 stukken. Stamp deze met schil en al flink stevig in de vijzel tot het sap eruit is gehaald en de schil smaak af heeft gegeven. Zeef boven de kan. Meng de dranken in de kan en voeg ijsklonten toe. Laat zeker een half uurtje staan, roer goed door en schenk boven zeefje in glazen. 

Extra feestelijk:
Een leuke rand van suiker krijg je door de rand van (cocktail)glazen in siroop te dopen en daarna in kristalsuiker. Neem een half schijfje sinaasappel, snijd een stukje in en plaats op de rand van het glas. Daarna voorzichtig vullen.



Geen opmerkingen: