zaterdag 8 oktober 2011

Serranoham gevuld met gemarineerde verse vijgen

Bij de groenteman, op de markt en soms in de supermarkt liggen volop verse vijgen. Vanavond krijgen we vrienden te eten. Even een snel borrelhapje maken van verse vijgen, gemarineerd in balsamicoazijn, olijfolie, zout en peper.


Serranoham gevuld met gemarineerde verse vijgen


Voor 20 hapjes


Benodigdheden:

  • 5 rijpe, paarse verse vijgen
  • 150 gram serranoham gesneden
  • 1 el. balsamicoazijn
  • 1 el. extra vergine olijfolie
  • 1/2 tl. zout
  • gemalen peper

Bereiding:


Marineer de vijgen


Snijd de vijgen in vieren. Klop een dressing. Schep voorzichtig door de vijgen. Marineer een uurtje afgedekt op kamertemperatuur. Wikkel iedere vijg in een plakje ham en prik er evt. een cocktailprikker in.






Geen opmerkingen: