donderdag 19 augustus 2010

Op de BBQ: Auberginerolletje van tomaten en feta en pakketje van peren en bosbessen

Bijzondere barbecue recepten....
Het weer van de afgelopen tijd is niet best geweest! Maar er gloort hoop… daarom twee leuke barbecue recepten voor al die mensen die niet kunnen wachten om de barbecue eens flink op te stoken. Eén vegetarisch recept : auberginerolletje met feta en zongedroogde tomaten en een dessert met ingrediënten die helemaal in het seizoen vallen: pakketjes met peren en bosbessen. De rolletjes kunnen ook gemakkelijk in een grillpan worden gemaakt of boven een gewone grill. Lekker om voor dit recept op zoek te gaan naar echte schapenfeta. Dat smaakt toch net even anders dan de Deense koeienmelkfeta. De vruchtenpakketjes worden bijzonder….door versgemalen zwarte peper! Nee…niet voor kinderen, maar probeer het eens, ik weet zeker dat het een aangename verrassing is. Ook het dessert kan met slecht weer worden bereid door een half uur in de oven op 200 graden te bakken.

Auberginerolletje met feta en tomaten



Recept voor 4 personen, buffetgerecht voor 8 personen

Benodigdheden:

• 2 grote aubergines
• olijfolie
• 10-12 uitgelekte zongedroogde tomaten in olie
• handvol grote basilicumblaadjes
• 150 gram feta, in plakjes
• zout/peper

Bereiding:

De aubergines over de lengte in plakken van een ½ centimeter snijden. Bestrooien met zout en in het vergiet leggen om een half uur uit te laten lekken. Spoel de aubergines af met water en droog ze. Wrijf ze aan beide kanten in met olie en grill enkele minuten op de hete barbecue/ grill(pan) tot de aubergines goudbruin en zacht zijn. Leg vervolgens op elke plak zongedroogde tomaten, basilicum en feta, kruid met peper en zout. Rol de plakken op en bak ze nogmaals 2 á 3 minuten tot ze warm zijn. Lekker met couscous of ciabatta.

Pakketjes met peren en bosbessen



Recept voor 4 personen

Benodigdheden:

• 4 stevige en rijpe peren, geschild, gehalveerd, zonder klokhuis
• 2 el. citroensap
• 1 el. gesmolten boter
• 150 gram bosbessen
• 4 el. suiker
• vers gemalen zwarte peper
• aluminiumfolie

Bereiding:

Besprenkel de peren met het citroensap. Knip vier ruime dubbele vellen folie, genoeg voor twee peerhelften. Bestrijk met gesmolten boter. Leg op elk stuk dubbele folie twee helften met de bolle kant naar beneden. Roer de suiker door de bosbessen en schep over de peren. Bestrooi naar smaak (en lef) met de zwarte peper en vouw de folie dicht en bak de pakketjes 20-25 op een redelijk hete barbecue.

Geen opmerkingen: