dinsdag 18 mei 2010

Kruidige spinazieschotel met kerrie, tomaat & kokos


Voor spinaziehaters....
Ik woonde nog maar net op mezelf en was al druk aan het kokkerellen! Ik experimenteerde er lustig op los. Op een gegeven moment had ik een gerecht verzonnen: varkensvlees met vruchten en vijfkruidenpoeder. Dit heb ik toen opgestuurd naar de Tip. De Tip was toen een veelgelezen culinair tijdschrift. Mijn recept werd toen geplaatst.... (eeuwige roem), het gerecht heb ik daarna eigenlijk nooit meer gemaakt! Het recept wat ik vandaag plaats, heeft ook een keer in de receptenhoek van thuiskoks van de Tip gestaan. Alleen niet door mij ingezonden... Ik heb het al vele malen gemaakt en het smaakt echt heerlijk! Het smaakt lekker kruidig door de kerrie en kruidnagel, romig van de santen en het frisse en rinse van de tomaten. Daarbij een hardgekookt eitje en witte gekookte rijst, mmmm ik krijg al trek!

Kruidige spinazieschotel met kerrie, tomaat & kokos 

recept voor 2/3 personen

Benodigdheden:

* 1 pak diepvriesspinazie 450 gram (geen à la crème)
* 3 tomaten, in stukjes gesneden
* 1 grote gesnipperde ui
* 1 teentje geperste knoflook
* 1/4 deel geperste santen (massief blok ingedikte kokosmelk, te koop bij meeste supermarkten, markten of toko's)
* 2 volle theelepels kerrie
* 3 kruidnagels of 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
* snufje cayennepeper of paar druppels tabasco
* 2 eetlepels bakolie
* per persoon 1 à 2 hardgekookte eieren

Bereiding:

Bak de uisnippers in de olie enkele minuten zachtjes aan. Voeg de kerrie toe en roer alles even goed door. Doe de spinazie erbij en een scheutje water. Roer goed door en laat met de deksel op de pan ca. 10-15 minuten op laag vuur smoren tot de spinazie ontdooid is. Doe de tomaten, kruidnagels, santen, cayennepeper erbij en laat dit alles enkele minuten zachtjes pruttelen. Vis de kruidnagels eruit. De tomaat moet niet tot moes worden gekookt. Breng op smaak met zout.

Geen opmerkingen: