woensdag 7 april 2010

Champignonsalade met gekookte ham




Wie wil op een mooie dag als deze een blog te vullen? Nou ik.... met het recept van een lekkere champignonsalade. Een goed recept, kan niet fout gaan!

Champignonsalade met gekookte ham

lunch- of voorgerecht voor ruim 4 personen

Benodigdheden:

• 500 gram champignons, gewassen
• 200 gram gekookte ham in blokjes
• ½ citroen, sap
• 2 eetl. verse bieslook, fijngeknipt
• zout/peper
Dressing:
• 4 el. mayonaise
• 2 el. tomatenketchup
• 2 el. sherry
• ½ citroen, sap
• mespunt kerrie
• ½ tl. mosterd
• ½ tl. dragon, gedroogd
• zout/peper

Kook de champignons in een paar minuten gaar in een klein bodempje water met het citroensap en wat peper en zout. Laat uitlekken en afkoelen en snijd ze in dunne plakjes. Schep de ham en bieslook erdoor. Maak de dressing door alle ingrediënten goed te mengen en breng op smaak met peper en zout. Schep door de champignons en zet een uurtje in de koelkast. Lekker met toast of knapperig brood!

Geen opmerkingen: