Ovenschotel met knolselderij-aardappelpuree



Ik zag een nieuwe volger vandaag! Leuk hoor. Ik krijg regelmatig bezoekers die verschillende blogs lezen. Maar een 'vaste' volger is toch wat iedere blogger wil!

Een lekker hartige groenteschotel. Weer eens wat anders door de toevoeging van de Japanse sojasaus. Op zichzelf al een hele maaltijd, maar ook lekker met een balletje gehakt of zo....

Ovenschotel met knolselderij-aardappelpuree

recept voor ruim 4 personen

Benodigdheden:

* 1 grote knolselderij (circa 2 kilo), kleingesneden
* 1 kilo aardappels, geschild
* 1 grote winterwortel, in dobbelstenen
* 250 gram kastanjechampignons, in schijfjes
* 2 grote uien, in halve ringen
* 150 gram belegen kaas, geraspt
* 6 eetlepels Japanse sojasaus (Kikkoman)
* 3 teentjes knoflook, fijngehakt
* 2 maggibouillonblokjes
* 1 kruidenbouillontablet
* 2,5 deciliter hete melk
* 1 eetlepel boter en 2 eetlepels olie
* tabasco, peper/zout
* grote ovenschotel
* staafmixer, foodprocessor, pureestamper/pers

Bereiding:

Zet de knolselderij op met zoveel water, dat ze net onder staat. Kook met weinig zout in 15-20 minuten gaar. Kook de aardappels met weinig zout in 20 minuten gaar. Verwarm de oven op 200 graden C. Verhit de boter en olie in een koekenpan en bak de uien zachtjes gedurende een paar minuten. Voeg knoflook en winterwortel toe. Laat 5 minuten zachtjes bakken. Voeg champignons toe en laat dit geheel nog eens 5 minuten op niet te hoog vuur bakken. Voeg ten slotte de sojasaus toe en laat een minuutje mee pruttelen. Breng pittig op smaak met zout, peper en tabasco.

Los de bouillontabletten op in de melk. Pureer de aardappel en de knolselderij en voeg bij elkaar. Maak een smeuïge puree met de melk. Breng verder op smaak met zout en peper. Verdeel de helft van de puree over de ovenschotel. Hierover de wortelmassa en ten slotte de rest van de puree. Verdeel hierover de kaas en bak 20 minuten in het midden van de oven.

Reacties