Havermoutkoekjes



Buiten is het koud, binnen gezellig in de warme keuken met een kopje thee... koekjes bakken! Het recept van vandaag is: havermoutkoekjes. Ze zijn gezond, want havermout is een geplette volle graankorrel. Ze zijn voedzaam, lekker en ook geschikt om als tussendoortje te geven aan kinderen. Of mee naar school voor pauzehapje. Of je eet ze gewoon zelf op...

recept voor ca. 50 koekjes, 2 bakblikken met 25 koekjes

Havermoutkoekjes

Benodigdheden:
• 3 eierdooiers
• 3 eetlepels heet water
• 150 gram suiker
• zout
• 1 pakje vanillesuiker
• 3 eiwitten
• 200 gram havermout
• boter

Bereiding:

Verwarm de oven op 180 graden. De dooiers met het hete water in een grote kom schuimig kloppen (mixer). Bij beetjes de suiker, mespuntje zout en de vanillesuiker erdoor kloppen. De eiwitten in een brandschone kom met brandschone mixerkloppers zeer stijf slaan en op de dooiers leggen. Daarover de havermout uitstrooien en met een gladde lepel door elkaar spatelen. Bekleed een bakblik met alufolie en ruim boter. Met 2 eetlepels hoopjes deeg op het bakblik leggen, houd voldoende afstand. Op de middelste richel in 20 minuten bakken. Alufolie eraf trekken en laten afkoelen.
Het is extra lekker om de koekjes met gesmolten chocolade te bestrijken…..

Reacties

Anoniem zei…
Bedankt! Ze zijn echt heel lekker!