donderdag 26 november 2009

Salade van kidneybonen en avocado & kruidige dressing



Een verwarmende koude(!) salade....een beetje pittig door de rode peper. Van deze salade krijg je rode oortjes! Maar je kunt het zo heet maken als je zelf wilt. Recept is ruim voldoende voor 2 personen. Lekker met stukje gebakken vis. Beetje pasta erbij...

Salade van kidneybonen en avocado
:
Benodigdheden:
* 1 blikje (400 gr) kidneybonen, uitgelekt
* 2/3 komkommer, doorgesneden zaad eruit met theelepel, klein gesneden
* 1 grote rijpe avocado, klein gesneden
* 1 sjalotje in ragfijne snippers
* 1 rode peper, zonder zaad + zaadlijsten, kleingesneden
* sap van 1/2 limoen
* 1 volle eetlepel mayonaise
* snuf suiker, zout, 1/2 tl. kerrie, snuf komijn en korianderpoeder, scheutje worcestersaus
* 3 el. olijfolie

Maak een dressing door 1/3 tl. zout en suiker in het limoensap op te lossen. Proef na het mengen of de salade nog meer zout nodig heeft. Voeg de resterende specerijen, olijfolie en zure room toe en roer tot een egale saus ontstaat. Meng deze dressing met alle ingrediënten. Laat even een kwartiertje doortrekken, alvorens het te serveren.

Geen opmerkingen: